Annabel Streets heeft het wat mij betreft begrepen. Lezen over wandelen is fijn. Het geeft je direct zin om aan het wandelen te slaan, ik merk zelfs dat ik van het lezen alleen al rustiger en relaxter wordt.

Gelukkig kunnen we Wandelen is een fijn, leesbaar boek wat onderverdeeld is in 52 hoofdstukken. Deze hoofdstukken dagen je als het ware uit om in die betreffende week een bepaald soort wandeling te maken.

Denk hierbij aan wandelen langs de zee, wandelen in de modder, met een hond, tussen bomen of in stilte.
Annabel streeft er naar om niet alleen het gevoel te beschrijven, ze wil ook onderbouwen aan de hand van cijfers of iets klopt.

Gelukkig kunnen we wandelen

Ze verwijst naar degelijke en recente onderzoeken, maar gaat haar eigen gevoelens bepaald niet uit de weg. Het einde van ieder hoofdstuk (wat je in een minuut of tien wel kunt lezen) bevat tips. Praktische handreikingen.

Bijvoorbeeld bij Wandelen in de Wind: ‘Draag handschoenen als de wind koud is’ en ‘Vermijd wandelingen bij windvlagen boven de 55 km/u. Tja het ligt wat voor de hand deze tips, maar aan de andere kant, het maakt het boekje wel compleet.

Gelukkig kunnen we Wandelen is een prettig leesbaar en goed onderbouwd boek. Verwacht geen hoogdravende vernieuwende zaken, maar zie het vooral als een leuk uitdagend boek om ook eens wat anders te doen dan je eigen vaste rondje.

Ikzelf loop graag mijn rondje langs de Oosterschelde. Volgens een Engels onderzoek zijn mensen die binnen 20 kilometer van de kust leven gelukkiger en hebben ze een betere geestelijke gezondheid. Kijken naar de zee maakt ontspannen, rustig en vitaal.
Waar dat precies door komt is een raadsel al staan er wel wat suggesties bij.
Kijk dit is informatie die mooi meegenomen is natuurlijk.

Tenslotte, ook in je verbeelding kun je wandelen. Dus ook als je niet naar buiten kunt om wat voor reden dan ook, toch kun je in je hoofd wandelingen maken en je hierdoor beter gaan voelen, een helend proces ingaan. En het mooie is, aldus Annabel: Een denkbeeldige wandeling kent geen grenzen!

 
Over Wandelen
Meld je aan voor een flinke portie wandel inspiratie...
+ Gratis Eboek Wandelen in Antwerpen!
Ja, Graag opsturen!