Bijna drie jaar geleden begon ik er mee, en nu wil ik het nog één keer proberen. Om mijn nieuwsbrief, Over Wandelen, nieuw leven in te blazen.

Het is grijs buiten en een beetje koud. Ik loop over onze dijk in Yerseke, een klein dorp aan de Oosterschelde. Het lijkt achter het raam maar saai om naar buiten te gaan. Toch besluit ik mijn jas aan te trekken. Ik doe een muts op mijn hoofd en stap de deur uit.

Even slaat er een windvlaag in mijn gezicht. Maar het is lekker om buiten te zijn. De wind waait niet te hard. Af en toe is er een streepje blauw in de lucht. Maar na dagen van regen voelt buiten lopen goed.

Elke keer merk ik weer dat ik graag wandel. Dat het mijn hoofd even leeg maakt en van zodra ik thuis kom zie ik de dingen weer anders. Je voelt buiten dat er zuurstof in de lucht zit als het wat vochtig is. Je voelt dat de aarde het regenwater in zich opzuigt. Dat de bladeren van de boom vallen om zich voor te bereiden op de kou die komt.

Je gedachten nemen het ritme aan van de stappen die je zet. Je voelt je een met de wereld om je heen. Je neemt de snelheid aan die bij een mens hoort. Zo zijn we ooit geschapen, om met een snelheid van een kilometer of vijf per uur ons voort te bewegen. Niet razend over een snelweg, zonder te bewegen, nee de ene stap voor de andere zetten om verder te komen. Dat is wat de bedoeling is. Voelt het daarom zo goed en lekker om te wandelen?

De nieuwsbrief Over Wandelen, elke week de beste wandel verhalen

Nieuwsbrief Over Wandelen

En dan ineens valt het over me heen. Die nieuwsbrief, wekelijks een paar verhalen over Wandelen, waar ik blij van wordt. Waar lezers blij van werden. Die moet er weer komen. Daar kan ik mijn ei in kwijt.

Schrijven over mijn eigen ervaringen met wandelen in de vorm van een column op deze blog.
Schrijven over mooie wandelboeken die zijn verschenen.
Schrijven over andere wandelaars die een verhaal te vertellen hebben, op een blog, of misschien wel met een boek.

Ik ga weer beginnen met ‘Over Wandelen’. En aanstaande zondag hoop ik de 27e editie te versturen. Ik ga namelijk ‘gewoon’ weer verder waar ik gebleven was.

Elke week stuur ik dus ‘Over Wandelen’. Met daarin interviews, boekrecensies, blogs met wandelavonturen, mijn eigen blogs over Wandelen. Daarnaast stuur ik je een gratis ebook met daarin 5 wandelroutes in mijn favoriete stad, Antwerpen. Nou… genoeg reden om je aan te melden voor ‘Over Wandelen’.

 
Over Wandelen
Meld je aan voor een flinke portie wandel inspiratie...
+ Gratis Eboek Wandelen in Antwerpen!
Ja, Graag opsturen!