Wanda Wandelt: Ik help dagelijks mensen om in beweging te komen!

Wanda Wandelt

Wanda Catsman heeft een bekend wandelblog en ook een wandeltraining bedrijf. Ze verdient haar geld met wandelen, met haar passie. Hoe dat zo is gekomen en wat haar plannen zijn vroeg ik haar onlangs.

Wat maakt wandelen zo boeiend voor jou?

Iedere keer als ik wandel ontdek ik weer nieuwe dingen. Nieuwe paden, mooie natuur, cultuurhistorie, noem maar op! Het is eigenlijk iedere keer weer een kleine ontdekkingstocht waarin ik even weg ben uit de dagelijkse sleur en mijn aandacht verleg.

Je geeft wandeltrainingen, hebben we dat nodig?

Haha, ja! Veel mensen vragen zich af wat wandeltraining inhoudt, wandelen is toch niet meer dan de ene voet voor de andere zetten? Toch krijg ik vaak vragen van mensen die klachten krijgen tijdens het wandelen of willen weten hoe ze zich goed kunnen voorbereiden op bijvoorbeeld de Camino.

Wandeltraining helpt je makkelijker, verder en sneller te wandelen.
In de wandeltraining gaan we aan de slag met de juiste looptechniek, maar ook met kracht-, interval-, eb coördinatietrainingen.

Wanda Catsman wandelt in het Maximapark

Wanda Catsman wandelt in het Maximapark

Je hebt van wandelen je werk gemaakt. Hoe is dat jou gelukt?

Door heel hard te werken…
Toen ik begon met wandelen en mijn blog had ik nooit gedacht dat ik daar geld mee zou kunnen verdienen. Maar naar verloop van tijd kreeg ik een paar kleine samenwerkingen.

Die aanvragen verbaasde mij en zorgde ervoor dat ik op onderzoek uitging. Wandelen is echt mijn passie en ik merkte dat ik er heel blij van werd om mensen in beweging te krijgen met mijn enthousiasme en inspirerende verhalen.

Maar met schrijven over wandelen alleen haalde ik er niet voldoende voldoening uit, ik wilde echt fysiek met mensen aan de slag. Dus ging ik me verdiepen in opleidingen.

Bij de KWBN volgde ik bijna 2 jaar verschillende opleidingen en bijscholingen tot zelfstandig wandeltrainer en FitStap Coach. Inmiddels heb ik een goed lopend wandeltraining bedrijf opgezet en help ik dagelijks mensen om in beweging te komen en te blijven op een gezonde manier.

Waar zou jij nog eens naar toe willen voor een mooie meerdaagse wandelvakantie?

Mijn grote droom is om vanuit huis naar Trondheim te lopen. Eerst naar Denemarken om daar de Hærvejen op te pakken en dan vanaf Oslo het Olavspad te wandelen.

Wat zijn jouw plannen voor 2021?

Dit jaar staat vooral in het teken van mijn online wandeltrainingen, omdat fysiek training geven door corona momenteel niet kan. Gelukkig kan ik met mijn online programma’s ook heel veel betekenen voor mensen.

Verder kijk ik een beetje wat de mogelijkheden gaan zijn dit jaar. Ik hoop naar Zweden te kunnen om de St. Olavsleden af te kunnen maken. Maar ik heb ook al een alternatief bedacht voor in Nederland: Het Drentepad.

Wandawandelt.nl
dewandeltrainer.nl

Elke week wandelinspiratie, direct in je mailbox!

Hou jij ook van onderweg zijn, wandelen en de verhalen over wandeltochten? Elke week verstuur ik Over Wandelen, een nieuwsbrief met daarin inspiratie voor liefhebbers van wandelen.

Meld je hieronder aan en ontvang elke week 'Over Wandelen' gratis in je mailbox!

1 reactie

  1. 21 februari 2021

    […] Wat maakt wandelen zo boeiend voor jou? Iedere keer als ik wandel ontdek ik weer nieuwe dingen. Nieuwe paden, mooie natuur, cultuurhistorie, noem maar op! Het is eigenlijk iedere keer weer een kleine ontdekkingstocht waarin ik even weg ben uit de dagelijkse sleur en mijn aandacht verleg…. https://meneersimmering.nl/wanda-wandelt/ […]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *